2015-2016 1. GRUP YAZ KAMPÇILIĞI PRATİK EĞİTİMİ

MEDAK 2015-2016 1. GRUP YAZ KAMPÇILIĞI PRATİK EĞİTİM RAPORU

Tarih: 09.05.2015 / 10.05.2015

Faaliyet Alanı: İzmit – Menekşe Yaylası
Yürüyüş Parkuru: 28 km (gidiş-dönüş)
Ortalama Çanta Ağırlıkları: 14 kg
Rakım: 980 mt.
Hava Durumu: Cumartesi: Güneşli
Pazar: Güneşli
Zorluk Derecesi: Kolay

Faaliyet Sorumlusu: Mert Eryüksel
Eğitmen: Mert Eryüksel

Verilen Eğitimler:

Çanta yerleştirme ve çanta ayarları
Genel yürüyüş düzeni ve kuralları
Kamp yeri seçimi
Çadır kurulumu ve düzeni
Ocak kullanımı
Genel kamp düzeni ve kuralları
Kamp tuvalet düzeni ve temizliği
Fırtına çadır kurulumu ve toplanması

Faaliyet:

Cumartesi sabahı saat 07:45 de MEDAK Ataşehir Koordinasyon Merkezi’nden 2 araçla çıkıldı. TEM otoyolu üzerinde bulunan dinlenme tesisinde 45 dakikalık sabah kahvaltısı molasından sonra saat 10:20 de yürüyüş rotasının başlangıç noktasına araçlarla ulaşıldı.

Çanta yerleştirme ve ayarları gösterildi son ihtiyaçlar giderilerek saat 11:20 de yürüyüşe başlandı. Lider olarak Mert artçı olarak Ilgın görevlendirildi.

Yokuş aşağı grup performansı iyi olduğundan dinlenme olmadan köprüye kadar ulaşıldı

Saat 11:50 de Köprüye (Veyselin Yeri) ulaşılarak 30 dakikalık çay molası verildi.

Çeşitli grupların ekibimizle fotoğraf çektirmesinden sonra saat 12:20 de Köprüden ayrılarak dar dik ve çamurlu orman patikasından menekşe yaylasına doğru yürümeye başlandı.

Ağır çantalar dik çıkışlar ve alışık olmamak nedeniyle çok fazla nefes molası vermek zorunda kalınan yürüyüş nedeniyle saat 15:45 de Menekşe yaylasına ulaşıldı.

Yaylaya varınca yarım saatlik dinlenme gerçekleştirildi. Uygun kamp yeri seçimi anlatıldı. Mert’in fırtına çadır kurulumunu göstermesinden sonra diğer çadırlar öğrenciler tarafından başarılı bir şekilde kuruldu.

Rüzgar arkada kalacak şekilde yerleşimi yapılan çadırlar grubun isteği ve havanın uygun olması üzerine kapıları yüzyüze bakar şekilde konumlandırıldı.

Ocak kullanımı kamp ve çadır düzeni tuvalet yeri seçimi ve temizliği gruba anlatıldıktan sonra yat saati saat 10:00 olarak belirlenerek çadırlara geçildi.

Güneşin ufuk çizgisinin altında kaybolmasıyla hava sıcaklığı 10 derece kadar düştü. Sürekli sıcak sıvı tüketilmesi gerektiği gruba detaylı bir şekilde anlatıldı. Akşam yemekleri ve ardından sıcak içecekler hazırlanıp tüketildi.

Kalk saati 09:00, çıkış saati 11:00 olarak belirlendi Saat 10:00 da çadır kapıları kapatılarak yatışa geçildi.

Gece kamp alanına inen baykuş ve buna havlayarak ekibi uyandıran Argos dolayısıyla kısa konuşmalar olsa da sakin bir gece geçirildi.

Çadırlardan birinin sabah saat 05:00 da uyanarak ses yapmasından ötürü rahatsız olanlar oldu. kalk saatine kadar ses çıkarılmaması gerektiği konusunda kendileri uyarıldı.

Saat 11 olarak belirlenen çıkış saatine rağmen kamp geç toplanarak 11:45 de yürüyüşe geçildi. Papaz çayırında ve kayalıklarda 2 sefer mola verildi.

Saat 14 de Veyselin yerine ulaşılarak dinlenme ve ihtiyaç molası verildi.

Saat 14:15 de çıkışa başlandı 15:30 da araçlara ulaşıldı. 15:45de 2 araç hareket ederek 1 molayla saat 17:50 de MEDAK Ataşehir Koordinasyon Merkezine ulaşılarak faaliyet sonlandırıldı.

Değerlendirme:

· Grubun performansı ve yardımlaşması iyiydi. Sağlık nedenlerinden ötürü performans düşüklüğü yaşayan katılımcılar vardı.
· Grubun geneline Kondüsyon artıracak antrenman tipleri anlatıldı.
· Uyku tulumunun önemi ve çanta ağırlığının önemi (fazla eşyaların neden olmaması gerektiği) grup tarafından deneyimleyerek de kavranmış oldu.
· Çadır gerdirmelerilerin ve çadır içi düzenin neden önemli olduğu anlatıldı.
· Acil çıkış prosedürleri, nedenleri ve düzeni anlatıldı.
· Sıcak yemek yemenin önemi vurgulandı. Sıvı alımı üzerinde duruldu.
· Çadır hayatı, kamp hayatı ve dikkat edilmesi gereken konuların üzerinden geçildi.
· Islak (nemli çorap) eşyaların kurutulma yöntemleri anlatıldı.
· Yat saati ve hazır ol saatinin önemi vurgulandı.